Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pijnenborg voelt zich als herboren

Dinsdag 06 mei 2014

Women - Met een vijfde plaats in het eindklassement van de Tsjechische etappekoers Gracia Orlova was Mascha Pijnenborg op de afspraak tijdens haar eerste grote doel van het seizoen 2014.  De wegkapitein van Futurumshop-Zannata voelt zich eindelijk hersteld van haar zware val van begin vorig jaar.

Ze lepelt de datum zonder lang nadenken op: op 31 maart 2013 kwam Pijnenborg hard ten val in de Ronde van Vlaanderen. Ze brak haar kaken en moest aan de binnenzijde van haar mond gehecht worden. Het was uiteindelijk vooral het hevige bloedverlies van deze val die haar parten bleef spelen. “Ik heb sowieso een aantal weken niet kunnen rijden en daarna duurde het ook nog lang voordat ik een stabiel niveau haalde. Ik wisselde goede en slechte dagen af en pas aan het einde van 2013 was het met die wisselvalligheid gedaan. Dat blijkt vaker voor te komen als je zoveel bloed kwijt bent geraakt. Het lijf moet daar van herstellen.”

‘Beklimmingen liggen me’

Pijnenborg heeft een voorliefde voor de Tsjechische etappekoersen Gracia Orlova en Krasna Lipa. “Ik heb wat met Tsjechië, maar de beklimmingen daar liggen me ook enorm. Voor mij reden genoeg om nu weer te gaan, waar veel anderen kozen voor Luxemburg of Overijssel. Ik had er mijn eerst doel van gemaakt en die missie was zeker geslaagd te noemen. Ik reed al een sterke proloog – waarin ik achtste was – en vervolgens kon ik in de zwaarste bergrit ook met de besten mee. Op zaterdag en zondag ging het ook goed en dankzij die vier sterke dagen achter elkaar behield ik mijn mooie positie in het eindklassement.”

Tour of Britain en WK

De Brabantse rijdt vanaf woensdag de Women’s Tour of Britain op weer heel ander terrein. “Daar hoop ik me voornamelijk dienstbaar te maken voor het nationale team waarin ik opgenomen ben, er zijn wel beklimmingen in het traject aangegeven, maar het hoogteverschil is natuurlijk niet te vergelijken met de bergen van afgelopen weekeinde. Net als bij mijn ploeg, cijfer ik me op dat soort momenten weg. Ik vind het leuk om mijn jonge ploeggenoten te steunen en zal zelf de komende weken voornamelijk toe werken naar etappekoersen als Krasna Lipa en de Thüringen Rundfahrt.” Over een eventuele selectie voor het WK in Ponferrada durft ze nog niet na te denken. “Ik zou graag willen en denk ook wel dat het terrein me ligt. Maar ik wil eerst maar weer eens genieten van het feit dat ik mijn niveau weer haal en kijken wat er nog meer voor me in zit in de komende maanden. Dan zien we vanzelf wel waar dat toe leiden zal.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl