Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen blij met eerste deel seizoen

Dinsdag 06 mei 2014

Women - Anna van der Breggen heeft een week na haar zege in Dwars door de Westhoek twee overwinningen aan haar erelijst toe gevoegd. Na haar zege in de tweede etappe van het Festival Luxembourgeois Elsy Jacobs van zaterdag werd ze een dag later ook als eindwinnares gehuldigd.

De Zwolse renster maakte deze winter de overstap van het bescheiden Sengers naar de Rabo/Liv-formatie van Marianne Vos. Met als doel om in een sterker team in de breedte ook individueel meer aan winnen toe te komen. Nu ze het eerste deel van het wegseizoen 2014 af sluit met drie zeges, kan ze concluderen dat die missie geslaagd is. “Het heeft toch ook met de kracht van de ploeg te maken, dat je zo’n prestatie kunt leveren. Op zaterdag zijn we om beurten ten aanval getrokken en was ik degene die de ruimte kreeg. Achter me wist ik me gesteund door sterke teamgenoten, die alle tegenaanvallers ontmoedigden door in hun wiel mee te gaan. En op zondag is mijn trui eigenlijk geen moment in gevaar geweest, de ploeg straalde uit dat we de leiding niet meer uit handen gingen geven en dat lukte ons ook.”

Samenwerking met Vos

Van der Breggen vindt de samenwerking met Marianne Vos prettig. “Toen ze in de eerste weken van het seizoen niet mee deed, wilden we als team laten zien dat we het ook zonder haar konden. Maar ik moet zeggen dat het wel een luxe is om haar er nu bij te hebben. Eigenlijk zonder dat je het gevoel krijgt dat zij de kopvrouw is, we zijn allemaal even belangrijk in het doel om als team te winnen. Dat straalt Marianne ook echt uit.”

Toscane en IJsseldelta

Van der Breggen gaat met de KNWU op trainingskamp in Toscane en keert op 24 mei terug voor de Omloop van de IJsseldelta. "Daarna begint de opbouw richting de Giro Rosa en het Nederlands Kampioenschap in Ootmarsum. Belangrijke doelen in mijn seizoen, net als het WK in Ponferrada eind september. Met deze zeges op zak heb ik het vertrouwen gekregen dat er ook in deze periode nog meer moois in het verschiet ligt.” 

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl