Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Vrouweneditie Strade Bianche en meer loon'

Donderdag 28 maart 2013

Women - De ACCPI (de Italiaanse atletencommissie) heeft zaterdag om meer inspanningen van de UCI en de nationale bonden gevraagd om het vrouwenwielrennen te professionaliseren. Zo vraagt men om een minimumloon voor alle rensters. Ook is in een onderhoud met  RCS gesproken over een vrouweneditie van de Strade Bianche.

Er was bij de vergadering veel aandacht voor de niet altijd goed geregelde betaling bij de vrouwen. Daarom wil men een minimumloon voor alle rensters van in Italië geregistreerdet vrouwenteams. En ook moeten alle teams een goed te controleren bankgarantie indienen omdat bij de Italiaanse teams de laatste jaren vaak het budget halverwege het seizoen op was. Verder wil men de organisaties van mannenwedstrijden stimuleren om ook een vrouwenwedstrijd te houden. Er worden in dit kader al gesprekken gevoerd met RCS om de Strade Bianche voor vrouwen op de kalender te krijgen. 

Ook werd Elisa Longo Borghini - de winnares van de Trofeo Binda - in de commissie gekozen. Zij wordt daar collega van onder andere Noemi Cantele (BePink).

Foto: (C) RCS

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl