Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weening wint met Orica-GreenEdge ploegentijdrit Giro

Zaterdag 10 mei 2014

Elite men - Pieter Weening heeft met Orica-GreenEdge de openingsetappe van de Giro d'Italia gewonnen. De ploeg van de Fries bleef OmegaPharma-QuickStep (waar Wout Poels de anderen moest laten gaan) en BMC nipt voor in de ploegentijdrit in Noord-Ierland Svein Tuft is de eerste renner in het roze, hij kwam bij de Australische ploeg als eerste over de meet. Weening is officieel derde in de stand.

Giant-Shimano eindigde als negende op 56 seconden, Team Belkin als dertiende op 1.01. De formatie Garmin-Sharp kwam deels ten val in de openingstijdrit voor teams. De Nederlanders Thomas Dekker en Dylan van Baarle ontsnapten aan de val, maar zagen wel hun kopman Dan Martin (uit)vallen. Ploegleider Addy Engels van Giant-Shimano was zeer tevreden. "Top 10 rijden op dit onderdeel is een mooie manier om de Giro te starten, we hebben geen risico's genomen op het natte wegdek, maar ongelukken kunnen gemakkelijk voor komen als je het maximale geeft, maar het ging allemaal goed. Samen met onze trainer Adriaan Helmantel hebben we hard gewerkt aan dit onderdeel en dat betaalt zich duidelijk uit."

Boven baalt van regen

Collega Jan Boven van Belkin zag dat zijn ploeg net wat meer tijd nodig had. "“Helaas hadden we vandaag het geluk niet aan onze zijde. We waren een van de ploegen die te maken kregen met regen. Je kan de weersomstandigheden echter niet controleren. In het eerste stuk waren er nogal wat bochten en daar verloren we aardig wat tijd. Daarna werd het gelukkig wat droger en kwam het vertrouwen terug. De jongens hebben vervolgens een super tweede gedeelte gereden. Als het droog was geweest, hadden we de top tien gehaald. De mannen zijn duidelijk klaar voor deze Giro, conditioneel zit het goed.”

Kruijswijk: 'recht gebleven'

Steven Kruijswijk is blij dat de Ronde van Italië eindelijk is begonnen en zijn benen vandaag goed voelden. “De kop is er af, dat is altijd lekker. We hadden een goede ploeg voor deze tijdrit, maar helaas waren de weersomstandigheden niet in ons voordeel. Desondanks hebben we een redelijke tijdrit gereden. We zijn recht gebleven en ik houd een goed gevoel over aan vandaag. Ik kon het tempo prima bijbenen. Over het tijdsverlies moeten we niet al te veel in zitten. Het valt mee.”

 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl