Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos boekt tweede ritzege in Women's Tour of Britain

Zaterdag 10 mei 2014

Women - De vierde etappe van de Women's Tour of Britain heeft een zege opgeleverd voor klassementsleidster Marianne Vos. De wereldkampioene van Rabo-Liv eindigde alle dagen bij de eerste drie en won vrijdag ook al de derde etappe.

De 87 kilometer lange etappe voerde van Cheshunt naar Welwyn Garden City. Een kopgroep van zes reed lang voor het peloton uit. Hierin vonden onder anderen Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv), Chantal Blaak (Specialized-Lululemon) en Kasia Pawlowska van Boels-Dolmans een plek. Op vijftien kilometer van de finish waren de vluchters eraan voor de moeite, de kleine kloof die ze hadden, kregen zij niet meer terug nadat de wedstrijd door een verkeersongeluk g op hun route geneutraliseerd werd. Giorgia Bronzini van Wiggle-Honda legde beslag op de tweede plaats, Lucy Garner (normaal Giant-Shimano nu Britse selectie) werd derde.

Buit niet binnen

Vos wa na afloop dik tevreden. "De trein liep perfect. Roxane Kneteamann heeft tot de laatste kilometer ontzettend lang keihard kopwerk gedaan. Daarna zette Lucinda Brand mij perfect af bij de laatste bocht. Volgens het boekje. Het loopt hier geweldig met de ploeg. Een fijne koers en een geweldige ambiance. Vandaag stond er nog meer publiek. En we rijden gewoon hartstikke lekker. De buit is nog niet binnen. Hier kan van alles gebeuren. Maar het vertrouwen in de ploeg is wel heel groot.”

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl