Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kittel kan het op zijn verjaardag helemaal alleen

Maandag 12 mei 2014

Elite men - Marcel Kittel boekte in Dublin zijn tweede ritzege op rij in de Giro d'Italia. Nadat de Duitser zijn ploeggenoten kwijt raakte in de finale, wist hij in ogenschijnlijk geklopte positie toch nog naar de winst te rijden. Kittel won op zijn verjaardag. Ben Swift eindigde als tweede.

Michael Matthews behield de leiding, Pieter Weening zakte naar de zevende plaats door een kleine breuk in het peloton. Maarten Tjallingii meldde zich voor de tweede dag op rij in de vlucht van de dag en heeft de leiderstrui  van het bergklassement nu extra stevig in handen. Morgen is er een rustdag voor de renners, die koers zetten naar Italiaanse bodem. Kittel geloofde er nauwelijks nog in tijdens de finale toen hij zijn trein kwijt raakte. "Maar ik wilde niet opgeven en besloot nog een keer alles te geven. Het was eigenlijk meer een demarrage dan een sprint die me nog de zege bracht."

Kelderman gevallen

Er werd veel gevallen vandaag. Wilco Kelderman liep schaafwonden op aan heup en knie. Ploegleider Frans Maassen hoopt dat de situatie mee zal vallen. "“Hij is twee keer gevallen. Dat is niet goed maar ik denk dat hij oké is. Hij heeft geen tijd verloren ten opzichte van zijn concurrenten en dat is het positieve aan deze dag. Maandag volgt een rustdag en op dinsdag staat een gemakkelijke rit op het programma. Dan kan iedereen een beetje bijkomen.”

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl