Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

California: Hofland derde, Van Poppel vijfde

Maandag 12 mei 2014

Elite men - De openingsetappe van de Amgen Tour of California heeft een ritzege opgeleverd voor Mark Cavendish (OmegaPharma-QuickStep). Moreno Hofland (Belkin) en Danny van Poppel (Trek) mengden zich ook in de sprint en werden respectievelijk derde en vijfde.

Tom Leezer is de leider in het bergklassement. Hij was mee in een ontsnapping en sprokkelde onderweg voldoende punten om - net als collega Maarten Tjallingii in de Giro - voorlopig de leiderstrui in het bergklassement te mogen dragen. Hofland was na afloop tevreden met zijn derde stek. "“Het leek wel oorlog, vanuit de start werd er direct aangevallen. Iedereen was nerveus maar ik voelde me sterk vandaag. Toen Sky en Omega Pharma-QuickStep het op de kant gooiden zat ik mee. Maar ik reed niet echt hard mee op kop en probeerde de benen te sparen. In de sprint heeft Lars me goed afgezet. Ik ben blij met deze derde plaats. Een mooi cadeau voor onze sponsor Belkin.”

Van Poppel lek

Danny van Poppel maakte ook een sterke indruk toen het peloton uit een werd gereden. "Maar door een lekke band moest ik die mannen laten gaan. Toen dacht ik dat mijn kansen verkeken werden, maar het peloton raakte toch nog compleet op het laatst. Ik had niet gedacht nog mee te kunnen doen en ben daarom ook tevreden met mijn vijfde stek."

Foto: © Team Belkin



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl