Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort wint opnieuw proloog Olympia's Tour

Maandag 12 mei 2014

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft voor het tweede jaar op rij de proloog van Olympia's Tour gewonnen. De renner van De Rijke bleef zijn Duitse ploeggenoot Christoph Pfingsten over 3,3 kilometer één seconde voor in Hoofddorp. Een fractie later werd de Australische Miles Scotson derde.

Vermeltfoort won in 2013 na een vroege start en volgens de concurrentie profiteerde hij toen van de toenemende wind, waardoor zijniet aan zijn tijd kwamen. Dit jaar startte hij als één van de laatsten en won de oud-prof van Rabobank opnieuw. "Het is een specialiteit van me, maar het is altijd mooi om op deze manier te beginnen. Met het oog op de ploegentijdrit van dinsdag is het een goed teken dat we hier met vier man bij de eerste tien eindigen, hopelijk kunnen we dan opnieuw winnen en zo een goed fundament voor de rest van Olympia's Tour leggen. We willen hier voor de eindzege mee doen als team, maar ik persoonlijk wil me weer op de kaart zetten bij de profploegen. Ik weet dat dit een mooi podium is om dat te bereiken."

Tijdsverchillen klein

Vorig jaar moest Vermeltfoort de eindzege in de oudste etappekoers van Nederland uiteindelijk aan Dylan van Baarle laten. Olympia's Tour duurt nog tot en met zondag. Overigens waren de tijdsverschillen klein in Hoofddorp waar bij het Willem Alexander Sportcomplex de start en finish was gesitueerd: 34 renners hielden de schade binnen de vijftien seconden. Overigens vertrokken uiteindelijk vijftien ploegen in plaats van achttien.  Russian Helicopters, Team Stuttgart en Synergy Baku zijn uiteindelijk niet gestart. Vanuit het buitenland zijn nu de Australische en de Amerikaanse selectie, An Post-Chainreaction, KTM, Team 3M, Riwal en selectie Azerbaidjan aanwezig.

foto: (c) Sportfoto.nl - Jos Kafoe 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl