Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veelers derde in vierde etappe Giro d'Italia

Dinsdag 13 mei 2014

Elite men - Tom Veelers is derde geworden in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De rit die werd gekenmerkt door de nodige valpartijen kwam op naam van Nacer Bouhanni. Veelers zou de sprint aantrekken voor Luk Mezgec maar die had een probleem met zijn fiets. 

Veelers' kopman Marcel Kittel stapte vandaag uit de Giro. "Alles verliep volgens plan tot de laatste bocht. We zaten in pole position om de rit te winnen toen Luka weg slipte en zijn ketting afliep. Tom kwam daardoor op kop, het is jammer dat hij het niet af kon ronden. Natuurlijk was er teleurstelling na afloop, maar we hebben tot de laatste bocht perfect gewerkt en dat geeft vertrouwen voor de rest van de ronde" meende ploegleider Addy Engels na afloop. 

De wedstrijd werd geneutraliseerd verreden omdat de gladde wegen tot gladheid leidde. “Ik ben heel blij dat we als peloton saamhorigheid hebben getoond, want een neutralisatie was vandaag het beste voor iedereen”, zei bergkoning Maarten Tjallingii van Belkin erover. “Dat zag je in de laatste ronde. Ik heb zelf tot de voorlaatste passage onze kopmannen van voren gehouden en daarna besloten om geen risico meer te nemen. Gelukkig heb ik heelhuids de finish gehaald.”  

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl