Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Team Piels wint ploegentijdrit Olympia's Tour

Dinsdag 13 mei 2014

Elite men - Cycling Team Jo Piels heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen, een ploegentijdrit over 14 kilometer. De formatie van de leider Berden de Vries boekten daarmee hun tweede overwinning van de dag, nadat De Vries de ochtendetappe gewonnen had.

Het Koga Cycling Team werd derde op acht seconden. Met zijn tweede overwinning van de dag staat De Vries weer steviger aan de leiding, zijn eerste belager Jesper Asselman volgt op 21 seconden. De rest van het veld kijkt al tegen een marge van minimaal 45 seconden aan. "Natuurlijk gaan we kijken wat er in zit voor het eindklassement, maar ik wil eerst genieten van het feit dat ik eerst zelf win en vervolgens dezelfde dag ook met de ploeg'' aldus De Vries, die de zege spontaan opdroeg aan manager Rijk Vink, die ernstig ziek is. "Ik was nu echt niet de sterkste, met name Sjors Roosen en Jasper Hamelink waren hele krachtige motoren. Zelf voelde ik de inspanning van vanmorgen nog in de benen. Maar ik denk dat we hier ook de vruchten plukken van het trainen van dit onderdeel op exact hetzelfde parcours en dat tot drie keer toe. Het leek wat maniakaal de afgelopen weken, maar ik ben nu wel heel blij dat we het gedaan hebben." Olympia's Tour duurt nog tot en met zaterdag.

Trui verdedigen

Manager Han Vaanhold twijfelde hardop of de eindoverwinning een reële optie is voor zijn team. "We hebben laten zien dat we sterk zijn, maar om de koers nu met enkele sterke tegenstanders vier dagen te gaan dragen, dat is een ander verhaal. We zullen morgen kijken tot welke prijs we de trui willen en kunnen verdedigen. Wel hebben we - met het oog op deze dag en de hele ronde - bewust gekozen voor hardrijders en dat lijkt zich tot nog toe uit te betalen. Hadden we in Limburg gereden, dan hadden we bijvoorbeeld Maurits Lammertink en Tom Vermeer op kunnen stellen, maar hier had hun aanwezigheid minder zin."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl