Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint zijn tweede in Olympia's Tour

Donderdag 15 mei 2014

Elite men - Wim Stroetinga heeft in Rijswijk zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in Olympia's Tour. De renner van het Koga Cycling Team won de vierde etappe dankzij een nipte overwinning in de massasprint. De Australische sprinter Caleb Ewan drong nog aan, maar kon de ervaren Fries net niet meer verschalken.

Johim Ariesen kwam als derde over de streep. Stroetinga vond dat de andere teams hem weer eenvoudig naar de streep hadden geloodst. "Ik maakte het vooral mezelf moeilijk. Na de eenvoudige zege van woensdag rekende ik me te vroeg rijk en moest ik toch nog even aan de bak." Stroetinga is blij met een team dat hem de kans geeft zijn snelheid te tonen. "Ik denk dat ik de enige ben die een ploeg tot zijn beschikking krijgt, die er puur op gericht is de sprint aan te trekken. Echt een trein. Dat is belangrijk voor me. Maar waar de tegenstanders in de klassiekers er altijd werk van maken mij af te schudden, rijdt men hier gelukkig weer met mij naar de streep."Zijn ploegleider Peter Schep stond er ook van te kijken. "Je zou denken dat teams het ons moeilijk zouden maken omdat we de snelste man hebben, maar eigenlijk niet. Samen met Piels maar ook andere teams hebben we de boel eenvoudig bij elkaar kunnen houden." Het was voor Stroetinga de achtste ritzege in Olympia's Tour.

De Vries wacht nog af

Berden de Vries blijft leider met nog twee ritten te gaan. "Ik zie elke dag als een mooie bonus, als team zijn we met mijn ritzege en de winst in de ploegentijdrit mooi begonnen. En eigenlijk hebben we die leiderstrui nog nooit zo lang gehad. Het wordt een kwestie van vrijdag de rit met enkele heuvels te overleven. Sta ik dan nog op deze plek in het klassement, dan ga ik er zeker in geloven." 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl