Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chavanel wint Panne, Terpstra derde

Donderdag 28 maart 2013

Elite men - De Driedaagse De Panne is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Sylvain Chavanel. De Fransman van Omega PharmaQuickStep won de afsluitende tijdrit en verzekerde zich zo ook van de eindzege. Niki Terpstra eindigde als derde in het eindklassement, Lieuwe Westra werd vijfde.

De afsluitende tijdrit verliep goed voor de Nederlanders in koers. Westra eindigde als derde en klom zo 27e naar de vijfde plaats in het eindklassement. In de rit tegen de klok waren alleen Chavanel (21 seconden) en de Rus Anton Vorobyev (3 seconden) sneller dan de Fries.

Terpstra klaar voor De Ronde
Terpstra eindigde in de tijdrit op 31 seconden van zijn ploegmaat Chavanel als vijfde. Daarmee nestelde hij zichzelf op het podium. "Het liefst had ik op de hoogste trede gestaan", aldus de nummer drie in de eindstand. "Maar dit is ook mooi. De laatste weken liep het nog niet heel erg lekker, maar hier in De Panne heb ik de juiste lijn weer te pakken gekregen. Ik ben klaar voor De Ronde."

Dumoulin
Naast Westra en Terpstra eindigden in de slotrit nog twee Nederlanders in de top tien. Tom Dumoulin (Argos) werd zevende, Jens Mouris (Orica) achtste. Dumoulin is in de eindstand terug te vinden op een knappe zesde plaats.

Foto: © QSI/Tim de Waele

Rituitslag

EindklassementEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl