Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Berden de Vries wint 62e Olympia's Tour

Zaterdag 17 mei 2014

Elite men - Berden de Vries heeft de 62e editie van Olympia's Tour gewonnen. De 25-jarige Drent van Team Piels greep dinsdag  in de eerste etappe in Gendringen de macht door de sprint van een kopgroep te winnen en hield tot en met de slotrit van zaterdag rond Hoofddorp stand.

De afsluitende etappe werd gewonnen door Wim Stroetinga, die alweer zijn vierde ritzege op rij boekte. De Vries had voorafgaande aan de oudste rittenkoers van Nederland niet kunnen denken dat hij de opvolger zou worden van Taylor Phinney, Jetse Bol en Dylan van Baarle. "Eigenlijk win ik niet vaak, maar in deze ronde viel alles op zijn plek. Ook dankzij mijn team waarmee ik de ploegentijdrit won en mijn voorsprong op mijn naaste concurrenten kon uitbouwen."

Tweede keer geen Rabo

Het opleidingsteam van Rabobank leverde daarmee pas voor de tweede keer in twaalf jaar niet de winaar van Olympia's Tour. Ploegleider Arthur van Dongen nam het zijn ploeg niet kwalijk. "In deze editie - zonder wind en zonder etappe door de Limburgse heuvels - konden we onze kracht niet echt tonen, zonder iets aan de zege van Berden de Vries af te willen doen. Net als veel andere teams hebben we hem op dinsdag de ruimte gegeven en hij heeft stand gehouden."

Veel aanvallen

De slotrit leverde veel aanvallen op, maar geen enkele hield lang stand. Op zeventig kilometer van de finish reed onder impuls van Koga een groep van 31 renners weg. Een ultieme poging van Kobus Hereijgers (De Rijke) strandde, waarna Stroetinga zijn vierde op rij mocht scoren. "De manier waarop vond ik mooi, als team hebben we hier echt het initiatief naar ons toe getrokken en daarna kon ik - met een gebroken spaak nog wel - afronden in Hoofddorp. Voor ons als team was het een mooie dag." Stroetinga heeft ook zijn profambities nog altijd. "Natuurlijk wil ik dat graag, maar ik heb in 2011 drie ritten in Olympia's Tour gewonnen en een stuk of tien zeges in totaal  heb geboekt en toen bleef de telefoon stil. Als ex-prof krijg je niet snel een tweede kans. En ach, ik heb het bij Koga ook naar mijn zin."Stroetinga was tweede in het eindklassement en won de puntentrui. Jesper Asselman (Metec) werd derde.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl