Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint wereldbeker Chongming Island

Zondag 18 mei 2014

Women - Kirsten Wild heeft de vijfde wereldbekermanche bij de vrouwen op haar naam gebracht. De Zwolse uit de formatie Giant-Shimano sprintte naar de winst in de Tour of Chongming Island in China. Wild kreeg twee Italiaanse vrouwen mee op het podium: Elena Cecchini (tweede) en Giorgia Bronzini (derde).

Het is de tweede Nederlandse wereldbekerzege van het seizoen nadat Ellen van Dijk de Ronde van Vlaanderen op haar naam bracht. Wild won eerder deze week twee ritten in de gelijknamige etappekoers Tour of Chongming Island en ook het eindklassement van deze ronde. Verder schreef zij dit seizoen onder meer al de Ladies Tour of Qatar, de Ronde van Gelderland en de Novilon Race in Coevoerden op haar naam.

Derde WB-zege Wild

Voor Wild is het haar derde wereldbekerzege, eerder won zij Rund um den Nurnberger Altstadt en de Open Suede de Vargarda Road Race. De Zwolse is de eerste Nederlandse op de erelijst van de Tour of Chongming Island. Wild is nu zevende in de wereldbekerstand, die aangevoerd blijft worden in de in China afwezigd Lizzie Armitstead. Haar Boels-Dolmans Cycling Team blijft leiden in de ploegenstand. In het tussensprintklassement raakt Iris Slappendel - ontwerpster van de wereldbekertruien - haar leidende positie kwijt aan Rebecca Wiasak. Haar ploeg Rabo-Liv rijdt niet in China. De andere leiderstruien zijn in handen van Pauline Ferrand-Prevot (bergklassement) en Elena Cecchini (jongerenklassement).

Reactie Wild

Kirsten Wild was dolgelukkig met de winst, al was ze natuurlijk als favoriet gestart in China. "De eerdere sprintzeges hier in China hadden me ook vertrouwen gegeven. Toch was het een tijd geleden dat ik een grote koers als deze won. Dit maakt me zeer gelukkig. Ik had een sterk team aan mijn zijde, maar het was lastig om de wedstrijd te controleren. Net voordat de sprint begon, viel mijn ploeggenote Willeke Knol en moest ik in het wiel bij Wiggle-Honda. Ze drongen me de kop op toen de streep nog 250 meter ver was. Het was een lange sprint, maar ik kon toch winnen."

Foto: © Tour of Chongming Island

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl