Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Primeur voor Han Vaanhold in Olympia's Tour

Zondag 18 mei 2014

Elite men - Door de ziekte van Team Piels-manager Rijk Vink was de zege van Berden de Vries emotioneel zeer beladen. Vink vroeg of Han Vaanhold als ploegleider wilde optreden, dat was een primeur voor de zeer ervaren directeur sportief uit het Twentse Haaksbergen. Maar wel één om voor altijd te onthouden.

"Het kwam in het verleden vaak gewoon niet uit om Olympia's Tour te doen als ploegleider. Ik heb als renner negen keer de ronde gereden, maar dit is pas de tiende keer dat ik erbij betrokken ben. Ik had vaak schoolverplichtingen, een wedstrijd elders en collega's als Jan van Dam en Frits Schur vonden het ook altijd leuk om te doen. Het hoefde van mij niet perse. Maar nu kon ik deze week op mijn werk vrij plannen en bovendien wilde ik het verzoek van Rijk graag honoreren. Ik moet zeggen dat ik daar nu geen spijt van heb."

Ploegentijdrit verkend

Vaanhold ging de wedstrijd op zijn bekende fanatieke wijze in. "We hadden de ploegentijdrit heel uitgebreid verkend en wel drie keer getraind, met het huis van Rens te Stroet in Keijenborg als uitvalsbasis. Bovendien was de ploeg qua samenstelling aangepast aan dit onderdeel. Ik denk dat we de andere teams verrast hebben met de winst. Misschien is het wel daarom dat ze Berden de Vries de ruimte hebben gegeven in de ochtendetappe, men heeft vast gedacht dat die kloof wel gedicht kon worden. Maar ze hebben zich vergist in de kracht van het team en ook de klasse van Berden de Vries. Het is ontzettend mooi geweest om dit mee te maken. Een prachtige ervaring voor het team, waar de renners ook weer veel van geleerd hebben" zei Vaanhold met de tranen in zijn ogen.

Foto: © Sportfoto Han Vaanhold (links) met de renners en manager Rijk Vink (rechts)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl