Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tevreden Westra: ‘Chavanel is van buitencategorie’

Donderdag 28 maart 2013

Elite men - Na de laatste twee edities als tweede te zijn geëindigd in de Driedaagse De Panne-Koksijde moest Lieuwe Westra dit keer genoegen nemen met de vijfde plaats in de eindstand. In de tijdrit werd hij derde, op 21 seconden achter dag- en eindwinnaar Sylvain Chavanel. ‘Ik was niet tegen hem opgewassen.’

Dit jaar geen podiumplek voor Westra, maar toch kijkt de Fries van Vacansoleil-DCM tevreden terug op de Belgische etappewedstrijd. “Ik ben blij met mijn vorm. Vijfde is een mooie uitslag en de ploeg heeft me daarbij goed geassisteerd. Tegen Sylvain Chavanel was ik simpelweg niet opgewassen: die is van buitencategorie. Ik haalde in de tijdrit een goed niveau. Achteraf is het zonde dat ik twee keer acht seconden verlies in sprintetappes, anders had ik op het podium gestaan.”

Romandië
Westra neemt nu even rust en gaat daarna naar Spanje om te trainen. Zijn volgende wedstrijden zijn de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië. In de Zwitserse etappekoers hoopt hij op een goed resultaat. "Daar wil ik in de top tien eindigen."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl