Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop der Kempen klaar voor 66e editie

Maandag 19 mei 2014

Elite men - Komende zondag vormt regio de Kempen het strijdtoneel van de 66e Simac Omloop der Kempen. Een wedstrijd waar vanuit tal van landen de aandacht naar uit gaat. In totaal staan coureurs van niet minder dan 21 nationaliteiten op de startlijst.

De organisatie van de Simac Omloop der Kempen is tevreden over het deelnemersveld voor haar 66ste editie. Bijna de gehele wereldtop onder de veldrijders staat wederom op zondag aan de start, zoals Mathieu en David van der Poel, Bart Wellens, Tom Meeusen, Veldhovenaar Corné van Kessel, Rob Peeters, Radomir Simunek, Thijs van Amerongen en Philip WalslebenZij zullen de strijd aangaan met onder meer Piero Baffi (zoon van Adriano) van Leopard, Bert-Jan Lindeman (winnaar Ster van Zwolle en vorig jaar nog deel uitmakend van de Vacansoleil ploeg), Mike Teunissen, Wim Stroetinga (afgelopen week 4x ritwinnaar in Olympia’s Tour, de gebroeders Maurits (ex-Vacansoleil) en Steven Lammertink (2e in 2013), Denis Flahaut, én Caleb Ewan.

Ook regionale teams

Naast de bekende teams uit Nederland zoals het Rabobank Development Team, Cycling Team Jo Piels, Koga Cycling Team en Cycling Team De Rijke verwelkomt het bestuur van de Omloop der Kempen onder andere het Leopard Development team, Crossteam BKCP-Powerplus en het nationale team van Australië (U23). Vanuit de eigen regio zullen de clubteams van Wielervereniging Tempo-Bruns, TWC ’t Snelle Wiel en het Baby-Dump Cyclingteam aan het vertrek komen. De 66ste Omloop der Kempen gaat om het middaguur van start op de Dorpstraat in Veldhoven. Naast de elitewedstrijd rijden de dames hun wedstrijd op omlopen van een kleine 10 kilometer na een aanloopronde van ruim vijftien kilometer. Hier start onder andere Nederlands kampioene Lucinda Brand.

Programma

De start van de 66e Simac Omloop der Kempen is om 12.10 uur. De Elite dames worden tien minuten eerder op gang geschoten. Evenals afgelopen jaren vindt er voorafgaand aan de starts de officiële ploegenpresentaties plaats op evenemententerrein De Plaatse in Veldhoven-Dorp. Met de kiosk op de achtergrond zullen de renners en ploegen vanaf 11.00u aan het publiek worden voorgesteld. Om 14.45u rijden de Nieuwelingen en Junior Dames een afwachtingswedstrijd over een kleine vijftig kilometer.De finish van de Elite Dames wordt rond de klok van 14.24u verwacht. De Elite Heren worden rond 14.36 uur, 16.22 uur en 16.37 uur verwacht in de Dorpsstraat voor een drietal doorkomsten waarna zij rond 16.52 uur voor de laatste maal de finishlijn zullen passeren.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl