Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman vierde in elfde etappe Giro

Woensdag 21 mei 2014

Elite men - Wilco Kelderman heeft opnieuw een topklassering weten te realiseren in de Giro d'Italia. De renner van Team Belkin reed naar een vierde plaats. Michael Rogers (Tinkoff-Saxo) won de etappe. De Australier - dit voorjaar pas vrijgesproken na een positieve clenbuteroltest na het eten van besmet vlees eind 2013 - reed weg in de afdaling na de laatste klim.

Ook Wout Poels (OmegaPharma-QuickStep) zat mee in de groep van circa veertig man die sprintte voor de tweede plaats. Die sprint werd gewonnen door Simon Geschke van Giant-Shimano. In het klassement stijgt Wilco Kelderman een plek na het wegvallen van Diego Ulissi van Lampre-Merida, de renner uit Barneveld is zevende. “Het was een lange, maar zeker geen saaie dag”, aldus Kelderman. “Er is de hele dag hard doorgereden en ik heb me geen moment verveeld. In de finale voelde ik me nog goed en aangezien de sprintjes deze Giro goed gaan, wilde ik mee spurten. Ik had graag nog wat bonificatieseconden gepakt. Vierde is echter ook een mooie uitslag.” Dat Kelderman zich na bijna twee weken koers nog zo kan mengen in de sprints had hij zelf niet verwacht. “Ik verbaas mezelf wel een beetje. De slotklim ging ook vrij gemakkelijk. Ik hoop dat ik dit kan vasthouden, dan kan ik met veel vertrouwen de laatste zware week in gaan.”

Jongerenklassement

Donderdag wacht de favorieten de eerste individuele test. De renners moeten tussen Barbaresco en Barolo 41,9 kilometer afleggen en komen onderweg twee klimmetjes tegen. Eén daarvan is van de vierde categorie. “Dit wordt een heel belangrijke dag”, aldus Kelderman. “Ik kijk er al een paar dagen naar uit en heb me waar het kon, proberen te sparen. Tijdrijden ligt mij wel en hopelijk kan ik morgen wat tijd terug pakken op jongens voor me in het klassement. Ik wil ook graag een gooi doen naar de jongerentrui.”

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl