Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Vlaanderen: Langeveld popelt

Vrijdag 29 maart 2013

Elite men - Sebastian Langeveld popelt om zondag van start te gaan in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Orica-GreenEdge is er klaar voor. ‘Ik wil heel graag de finale rijden, dan is alles mogelijk.’

Langeveld steekt op de website van zijn ploeg de loftrompet over Vlaanderens Mooiste. “Wat de koers vooral speciaal maakt, zijn de toeschouwers”, aldus de renner die ironisch genoeg vorig jaar botste op een toeschouwer en daardoor weken was uitgeschakeld. “Het lijkt wel of die dag echt heel België uitloopt. Van jongs af aan ben ik al gek op de Ronde van Vlaanderen. Johan Museeuw, Rolf Sørensen, Peter van Petegem: al die grote mannen heb ik zien winnen. Het is gewoon een bijzondere koers. Het is heel moeilijk uit te leggen als je hem nooit zelf hebt gereden.”

Kansen
Vanuit Nederlands oogpunt is Langeveld degene op wie men de hoop heeft gevestigd. Zelf blijft de nummer vijf van E3 Harelbeke bescheiden. ‘Ik wil graag de finale rijden. Als dat lukt, is eigenlijk alles mogelijk. Ik hoop dat ik de laatste vijftig kilometer nog wat ploeggenoten om me heen heb. De echte finale begint 24 kilometer voor de finish, als we voor de tweede keer de Oude Kwaremont opdraaien. Vanaf dat moment moet ik het echt zelf doen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl