Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint opnieuw Omloop van de IJsseldelta

Zaterdag 24 mei 2014

Women - Anna van der Breggen heeft voor het tweede jaar op rij de Omloop van de IJsseldelta op haar naam gebracht. De renster van Rabo-Liv reed in de laatste tien kilometer weg uit een kopgroep van drie en soleerde zo naar de zege op de Ceintuurbaan in Zwolle.

Achter Moniek Tenniglo werd Van der Breggens schoonzus Geerike Schreurs derde. Natalie van Gogh won ten koste van Nina Kessler de sprint om de vierde plaats. De top 10 wordt vol gemaakt door Lotte van Hoek, Winanda Spoor, Melanie Hessling, Veerle Goossens en Nike Beckeringh.

Neutralisatie

De wedstrijd werd na een valpartij net buiten de gemeentegrens van Zwolle langdurig geneutraliseerd omdat de ambulance uit koers moest om een renster naar het ziekenhuis te brengen. Zonder hulpdiensten in koers kon de jury niet anders dan wachten tot de ambulance terug kwam. De rensters werden veertig minuten lang in Genemuiden stil gezet. Vlak daarna reed een groep van zeven weg met Veerle Goossens (De Jonge Renner), Henriette Woering , Winanda Spoor (Jan van Arckel), Natalie van Gogh , Kirsten Peetoom (Parkhotel Valkenburg) en Aagtje Dijkman (Peoples Trust). Van der Breggen ging zich zorgen maken toen de groep veertig seconden nam. "Zonder ploeggenoten moest ik het alleen doen, maar gelukkig vond ik wat mensen bereid om mee te werken."

Trio op kop

Op de dijk bij Wilsum - met het laatste koersuur nog voor de boeg - schudde Van der Breggen daarom zelf aan de boom. Tenniglo en Schreurs sloten aan en al snel nam dit trio ruim de afstand van een uitgedund eerste peloton. De twee schoonzussen hadden elkaar duidelijk gevonden in de kopgroep. Toen eerst Schreurs weg reed uit de kopgroep, was het aan Tenniglo om de kloof te dichten. Dat lukte de renster van Jan van Arckel, maar Anna van der Breggens poging was er te veel aan voor de renster uit Albergen. "Dat ging simpelweg te hard. Ik denk dat tweede worden voor mij het hoogst haalbare was met een sterke Van der Breggen in de finale van de koers" aldus de meest strijdlustige renster van de wedstrijd.

Alleen maar verliezen

Winnares Anna van der Breggen kon in de 10e editie van de Salverda Omloop van de IJsseldelta alleen maar verliezen. "Aanvankelijk zou Roxane Knetemann ook rijden, maar die kon na het trainingskamp niet meer tijdig bij haar wedstrijdfiets komen. Ik vond de wedstrijd ten positieve veranderd en kom graag volgend jaar terug als het een internationale koers is en dan met ploeggenotes." Van der Breggen had het haar schoonzus Geerike Schreurs ook gegund. "We hadden afgesproken niet achter elkaar aan te rijden, dus ik reageerde ook niet toen zij als eerste aanviel. Geerike had haar gerust op de hoogste trede mogen staan, maar Tenniglo reed het gat dicht en toen was het bij mijn uitval wel raak. Ik win hier op een paar honderd meter van mijn huis, dus een thuiszege kun je dit wel noemen, die wedstrijd win ik graag natuurlijk."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl