Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos derde in openingsrit World Ports Classic

Zaterdag 24 mei 2014

Elite men - Theo Bos is derde geworden in de eerste etappe van de World Ports Classic. De sprinter van Team Belkin moest in aankomstplaats Antwerpen winnaar André Greipel en runner-up Alexander Porsev voor laten gaan. Morgen rijdt het peloton van Antwerpen naar Rotterdam.

De sprint ging niet helemaal perfect voor Bos. "Na de laatste bocht moesten we nog maar vijfhonderd meter in plaats van achthonderd zoals we gedacht hadden”, aldus de Hierdenaar. “Graeme Brown en Robert Wagner reden nog snel even volle bak door, maar toen moest ik ook nog tussen een paar andere renners door. Ik moest echt van ver komen. Ik denk dat ik daarom tevreden moet zijn met deze derde plaats.”

Aanvallende Nederlanders

Onderweg lieten enkele Nederlanders zich opmerken.  Al na 6 kilometer slaagden drie mannen erin de grote groep te ontvluchten: Ronan van Zandbeek van Cyclingteam De Rijke, Dries Hollanders (Metec-TKH) en Andreas Stauff (MTN-Qhubeka). De grote teams lieten echter niet begaan en rekenden de drie in nadat zij eerst vijf minuten voorsprong bijeen mochten fietsen.  Bij km 157 wisten opnieuw drie renners, ondanks het snelle tempo, het peloton te ontvluchten: Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano), Matthias Brändle (IAM Cycling) en Jesper Asselman van de sterk in de World Ports Classic debuterende continentale Metec-TKH ploeg . Het trio slaagde erin uit de buurt van het peloton te blijven tot na de tweede bonussprint in Putte. De jonge Nederlander Sinkeldam pakt in de grensplaats de drie kostbare bonificatieseconden en stopt zijn inspanningen als de buit bij het binnengaan van België binnen is. Niet veel later worden ook Brändle en Asselman door het peloton opgeslokt.  Sinkeldam hield aan zijn actie de jongerentrui over.

Foto: © ASO

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl