Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sinkeldam en Bos juichen in Rotterdam

Zondag 25 mei 2014

Elite men - Theo Bos is eindwinnaar geworden van de World Ports Classic. De renner van Team Belkin werd in de tweede etappe nipt verslagen door Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano) in de sprint, maar had aan de boniseconden en de hogere klasseringen (derde en tweede) genoeg om zich eindwinnaar te mogen noemen.

Theo Bos had na afloop gemengde gevoelens over de eindzege in de tweedaagse etappekoers. "Als je hier op de streep net geklopt wordt, baal je natuurlijk. Ik was hier liever met mijn handen in de lucht over de streep gekomen na een ruime zege. Maar ik ging achteraf iets te vroeg aan en gaf zo Ramon Sinkeldam de kans me nog voorbij te komen. Achteraf moet ik blij zijn dat ik vandaag de eerste tussensprint heb gewonnen, zodat ik hier toch met de eindzege aan de haal ga. Normaal gesproken ben ik niet zo goed als ik ergens voor moet sprinten vroeg in een etappe, maar nu lukte het toch. Het is voor mezelf mooi om deze eindzege te boeken, maar ook voor de ploeg. In de Ronde van Turkije hebben mijn ploegmaten hard gewerkt voor mij, maar kon ik ze niet met een ritzege belonen. Nu hebben we hier toch een prijs binnen. Ik ben nog niet helemaal op mijn topniveau, maar heb sinds Turkije wel een stap gezet. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken naar de Ronde van Belgie."

 

foto (c) ASO

Tevredenheid bij Sinkeldam

Voor Ramon Sinkeldam betekende de sprintzege in Rotterdam dat hij na de nodige podiumplaatsen nu een overwinning in de wacht wist te slepen. "Door een val verloor ik de mannen die voor mij de sprint moesten aantrekken, maar die kwamen in de slotkilometer toch weer voorbij. Bij mij overheerst de tevredenheid over deze zege, ik laat hier niet de langzaamste mannen achter me en wordt hier terug betaald voor het vertrouwen dat de ploeg en ik hebben gehouden in mijn sprint. Ik kan de grote drie Kittel, Cavendish en Greipel niet verslaan normaal gesproken, maar je moet altijd voor de winst gaan en dan blijk ik ook Theo Bos te kunnen verslaan op een goede dag. Dat hij het eindklassement wint, is hem gegund. Wij mikten met de ploeg zaterdag op mijn ploeggenoot NIkias Arndt, die ook zijn kansen verdient. Dat voelt voor mij niet als een verkeerde keuze achteraf."

Foto: © Sportfoto - Joris Knapen 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl