Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wilco Kelderman elfde in zware Giro-rit

Zondag 25 mei 2014

Elite men - Wilco Kelderman heeft in de vijftiende Giro-rit wat terrein prijs moeten geven op de top van het klassement. De renner van Team Belkin werd elfde in deze door Fabio Aru gewonnen bergetappe en verspeelt daarmee twee plaatsen in het klassement.

Aru arriveerde aan de finish met ruim twintig seconden voorsprong op de Colombiaan Duarte. Kelderman bezet nu de zevende plaats in het klassement. Wout Poels gaf ook wat plekken vrij, de in dienst van roze truidrager Uran leidende Limburger staat nu tiende. 

Op zich super goed

Kelderman had het op de slotklim niet makkelijk. “Aan de voet ging ik bijna onderuit toen iemand met zijn zadel in mijn hendel reed, daardoor viel ik bijna en raakte ik uit mijn concentratie. Daarna kwam ik er wel doorheen, maar heb ik nooit echt meer het goede gevoel teruggekregen. Toen die mannen aanvielen, bleken ze gewoon te sterk. Ik heb mijn eigen tempo gereden en op zich is het gewoon super goed dat ik in een groepje met Evans over de streep komen. Ik wist dat het moeilijk zou worden om mijn vijfde plaats vasthouden, maar op zich is er weinig aan de hand. Top tien blijft het doel. Dat is het belangrijkste.”

 

Foto: © Sportfoto.nl - Oscar de Waele 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl