Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kempen: Davison verslaat Roosen en Teunissen

Zondag 25 mei 2014

Elite men - Luke Davison heeft de Omloop der Kempen op zijn naam gebracht. De Australische coureur was in de sprint net iets rapper dan Sjors Roosen van Team Piels (tweede) en Mike Teunissen van het Rabobank Development Team  (derde).

Achttien leiders zouden het vooraan onderling uit gaan maken. Daarbij Dennis Coenen, Mathieu van der Poel, Timo Roosen, Mike Teunissen, Sjors Roosen, Jasper Hamelink, Tom Vermeer, Arno van der Zwet, Mark Mc Nally, Jarno Gmelich Meiling, Niels Goeree, Gediminas Kaupas, Gert-Jan Bosman, Jaap Kooijman, Luke Davison, Yu Takenouchi, Wouter Mol en Ruud Aerts. In de finale wisten de heren elkaar flink te bestoken met aanvallen. Dennis Coenen probeerde het alleen, maar werd rap teruggepakt. Hetzelfde lot onderging Sjors Roosen die het niet van zijn sprint moet hebben. De meest kansrijke poging kwam van Meiling die een zevental seconden wist te pakken. Ook hij moest bij het ingaan van de laatste drie kilometers capituleren. Het werd een sprint der matadoren die elkaar onderweg volledig hadden afgemat. Niet-spurter Sjors Roosen leek het in de finishstraat dan toch te gaan halen, maar hij werd in de laatste meters voorbijgestreefd door Luke Davison uit Australië.

Bij de vrouwen won de Vlaamse Maaike Polspoel van Giant-Shimano. Haar ploeggenote Amy Pieters werd tweede, Nina Kessler van Boels-Dolmans derde.

Foto: © Theo van Sambeek

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl