Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blanco wil klimtijdrit Giro rijden op aerobike

Vrijdag 29 maart 2013

Elite men - Een aantal renners van Blanco hoopt in de klimtijdrit van de komende Giro d’Italia te kunnen rijden op de nieuwe aerobike van Giant. Deze ‘Propel’ is een aerodynamische wegfiets die kan worden omgebouwd tot tijdritfiets. Stef Clement vergeleek op de wielerbaan van Apeldoorn de Propel (in tijdritopzet) met de standaard tijdritfiets van Blanco, de ‘Trinity’.

Clement: “We hebben vooral gekeken hoe de fietsen zich qua aerodynamica tot elkaar verhouden. Tijdens de test voelde de Propel goed aan als tijdritfiets, alleen moeten we echt de resultaten afwachten voordat we conclusies kunnen trekken.”

Lichter
Het grootste voordeel van de Propel ten opzichte van een standaard tijdritfiets is het gewicht. Clement: “Het frame is een stuk lichter dan dat van een normale tijdritfiets. Het kan zo twee kilo schelen. Alleen een echte tijdritfiets is weer stijver en er is een verschil in aerodynamica. Dat laatste hebben we nu getest.”

Giro
In de praktijk zal het er op neerkomen dat renners in vlakke tijdritten met de traditionele Trinity van start gaan. Maar in de bergtijdritten kan de Propel vanwege het lichtere gewicht goed van pas komen. Clement: “In de Ronde van Italië zit een klimtijdrit. Dan is licht materiaal heel belangrijk. Ik hoop dat de testuitslagen goed zijn en dat we tijdens de Giro al kunnen beschikken over de Propel. We mikken op een goed klassement, dus voor onze kopmannen zijn deze ontwikkelingen ontzettend belangrijk.”

Wegfiets
Als wegfiets (foto) wordt de Propel al gebruikt door Blanco. Theo Bos won er dit seizoen meerdere etappes mee.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl