Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman: 'Dacht dat koers geneutraliseerd was'

Dinsdag 27 mei 2014

Elite men - Wilco Kelderman geeft na de zestiende etappe van de Giro d'Italia aan dat hij dacht dat de afdaling van de Stelvio geneutraliseerd zou worden afgelegd. Omdat Quintana daar minuten op de andere favorieten nam, was de kloof voor de renner van Belkin nooit te overbruggen.

"Het was een heel speciale dag”, stelt Kelderman in een bericht van zijn ploeg. “Gelukkig maak je dit soort dingen niet heel vaak mee. Op de Gavia viel het nog wel mee, maar in de afdaling begon het hard te sneeuwen. Het was verschrikkelijk koud en mijn handen voelden aan als twee klompen. Het was ook gevaarlijk, want ik kon door mijn bril niets meer zien. Tijdens de beklimming van de Stelvio kreeg ik het weer wat warmer. Bovenop nam ik even de tijd om een regenjack aan te doen aangezien de jury had gezegd dat de afdaling geneutraliseerd zou zijn. Toen ik aansloot waren Quintana, Hesjedal en Rolland echter vertrokken. Achteraf is dat wel een beetje oneerlijk, want als er geen sprake was van een neutralisatie was ik ook niet gestopt. Rolland gaat me nu voorbij en normaal had ik denk ik wel bij hem in de buurt gezeten.”

Top 10 blijft doel

Kelderman bezet in het algemeen klassement nu de achtste plaats. De verschillen in de top zijn echter klein. Het gat tussen nummer drie Cadel Evans en nummer negen Hesjedal is slechts 55 seconden. “Met een beetje geluk kun je snel stijgen”, denkt Kelderman. “Er kan echter nog van alles gebeuren. Top tien blijft mijn hoofddoel.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl