Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Emden veertiende in ontsnapping Giro

Woensdag 28 mei 2014

Elite men - Jos van Emden was vandaag mee met een grote kopgroep in de Giro d'Italia. De renner van Team Belkin eindigde uiteindelijk op een veertiende plaats in deze zeventiende rit, die werd gewonnen door de Italiaan Stefano Pirazzi.

De voormalig Nederlands kampioen tijdrijden sprintte met een het restant van de kopgroep om de zesde plaats, nadat op de laatste klim van de finish vijf man waren weg gereden. Het peloton drong vandaag niet aan en kwam op een kwartier van de leiders binnen. Wilco Kelderman blijft achtste in de rangschikking.

Van Emden was samen met Thomas De Gendt van Omeg Pharma-QuickStep verantwoordelijk voor het ontstaan van de uiteindelijke vlucht van de dag. “Maar ik voelde al snel in de etappe dat ik de rit van gisteren goed had verteerd. Helaas sloten er later nog 23 anderen aan en dat zorgde toch wel voor een heel ander koersverloop. Ik ben me toen gaan richten op de slotklim. Daar wilde ik met de besten overheen zodat ik daarna voor de overwinning zou kunnen koersen. Helaas reden er op de klim vijf man weg die ik niet meer heb teruggezien. Ik probeerde nog wel de oversteek te maken en heb een paar keer echt voluit gedemarreerd, maar teamgenoten van de mannen voorop pareerden steeds mijn aanvallen.” 

Sterkste jaren

De 29-jarige Van Emden heeft in de derde week nog genoeg power in de benen. “En dat is wel fijn om te constateren, ja”, zegt de 29-jarige coureur. “Afgelopen voorjaar heb ik harder gereden dan ooit en nu gaat het ook weer goed. Ik hoef me niet elke dag te sparen om de finish te halen. Ik heb vorig jaar een flinke stap gezet en dit jaar doe ik er nog een bij, lijkt het. Blijkbaar is het waar dat dit de sterkste jaren van een wielrenner zijn.” 

Foto: © Team Belkin



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl