Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman blijft achtste in Giro maar verliest tijd

Donderdag 29 mei 2014

Elite men - Wilco Kelderman moest in de achttiende etappe de andere favorieten wat tijd toestaan, maar de renner van Belkin blijft achtste in het algemeen klassement met nog drie ritten te gaan. Bergkoning Julian Arredondo won de rit, Nairo Quintana blijft leider.

Keldermans ploeggenoot Martijn Keizer maakte deel uit van de vlucht van de dag en kon zijn ploeggenoot op de slotklim bij staan. Kelderman maakte een goede indruk in de beklimming, maar leek in de slotfase de tol voor zijn inspanningen te moeten betalen. Uiteindelijk verloor hij een halve minuut op de meeste naaste concurrenten. Cadel Evans viel van het podium in deze rit en gaf een minuut toe op de andere favorieten.

Een gokje

"Toen het op de slotklim stilviel, dacht ik: laat ik het gewoon proberen”, aldus Kelderman. “Het was een gokje, maar als ik vooruit had gebleven en bijvoorbeeld dertig seconden had gepakt, had ik zo een paar renners voorbij kunnen steken in het klassement. Ik had meer te winnen dan te verliezen. Zeker als je kijkt naar de verschillen in het klassement. Helaas reden de mannen het gat dicht en blies ik in hun wiel een beetje op.”

Foto: © Belkin

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl