Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman blijft op zijn plek in de Giro: achtste

Vrijdag 30 mei 2014

Elite men - Wilco Kelderman heeft in de klimtijdrit in de Giro d'Italia zijn achtste plaats in het algmeen klassement weten te handhaven. De renner van Team Belkin werd zestiende op bijna vijf minuten van winnaar Nairo Quintana.

De Colombiaan van Team Movistar breidde zijn voorsprong in het klassement nog wat uit. Kelderman zag Cadel Evans hem passeren in het klassement, maar Ryder Hesjedal verloor juist enkele plaatsen. “Ik kon niet harder en ben tevreden dat ik nog steeds achtste sta”, aldus Kelderman. “Dit is wel een beetje mijn plek deze Giro. De eerste zes renners zijn gewoon sneller. Ik heb mij in het eerste vlakke gedeelte een beetje ingehouden. Ik wilde niet te hard vertrekken. Op de klim ben ik gewoon volle bak gegaan. Ik heb geen fietswissel gedaan. Dan moet je weer wennen aan een andere fiets.”

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven zag Kelderman vrijdag een degelijke race tegen de klok afwerken. “Al reed hij vorig jaar een iets betere tijdrit volgens mij, maar dat is ook niet zo heel gek. Hij reed toen in dienst van Robert Gesink en kon af en toe laten lopen en energie sparen. Nu rijdt hij elke dag op zijn limiet.”

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl