Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selig winnaar Volta Limburg Classic

Zaterdag 30 maart 2013

Elite men - Rüdiger Selig heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De Duitser van Katusha was de snelste van een omvangrijke kopgroep. Sonny Colbrelli werd tweede, Paul Martens eindigde als derde. Pim Ligthart was met de vijfde plaats de beste Nederlander.

Vorig jaar was de zege ook voor een renner van Katusha, toen was Pavel Brutt de sterkste. Selig mocht vandaag in de Volta Classic met nummer één starten en maakte dat vertrouwen waar. "Ik baalde wel even dat ik na afloop van de Driedaagse van de Panne niet in de Ronde van Vlaanderen van zondag mocht starten, omdat men mij nog niet goed genoeg achtte'' aldus de 24-jarige Duitser. "Maar ik putte motivatie uit het rugnummer één en uit het gegeven dat ik wist dat ik hier goed uit de voeten kon op dit terrein. Ik ben weliswaar een sprinter, maar dan vooral één die boven komt drijven na een meer selectieve koers. Ik kan de heuvels in Limburg hier goed aan. Toen ik er op het laatst nog bijzat, ging mijn hartslag dan ook flink omhoog. Gelukkig kon ik het vertrouwen van de ploeg waarmaken."

Thuiswedstrijd
Paul Martens - die behalve Selig ook Sonny Colbrelli voor moest laten gaan - had graag gewonnen in Limburg, wat hij als zijn achtertuin beschouwt. "Ik woon in Lanaken en heb twee thuiswedstrijden: de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic. Hoewel het dicht op de Ronde van het Baskenland zit, heb ik gevraagd hier te mogen rijden. Eigenlijk as het iets te koud om hier goed voor de dag te komen voor mij, maar met de derde plek kan ik leven. Het is een signaal dat de vorm er aan zit te komen richting de Ardennenklassiekers."

Ligthart
Pim Ligthart moest zich als beste Nederlander neerleggen bij zijn vijfde stek. "Het verliep eigenlijk ideaal voor mij, omdat Martijn Keizer met een late demarrage de anderen nog een keer tot achtervolgen dwong. Mijn uitganspositie was goed, maar ik ontbeerde net de kracht om hier op het podium te sprinten. En die winnaar was voor niemand te houden in de finishstraat." De kopgroep van 19 die om de zege sprintte in de straten van Eijsden sloot in de twee plaatselijke omlopen aan bij Maurits Lammertink (Vacansoleil-DCM) en Bram Tankink (Blanco), die net daarvoor waren weg gereden uit een kopgroep van vijf, waar ook Luc Hagenaars (Metec) bij zat.

Foto: (C) Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl