Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant-Shimano en Belkin sluiten Giro tevreden af

Zondag 01 juni 2014

Elite men - Giant-Shimano en Belkin kunnen tevreden terug kijken op de Giro d'Italia. Belkin wist met Wilco Kelderman een zevende stek in het eindklassement te behalen, Giant-Shimano won drie ritten in de Italiaanse ronde.

Na de dubbele ritzege van Marcel Kittel in de beginfase van de Giro, won Luka Mezgec de slotetappe. Pieter Weening van Orica-GreenEdge bezorgde Nederland ook nog een ritzege in deze ronde. Jetse Bol wist ondanks een val de Giro te volbrengen en won de denkbeeldige zwarte trui voor de laatste man in het klassement van de Giro.

Kelderman zeer tevreden

Wilco Kelderman was zeer content. “Ik ben heel tevreden met deze zevende plaats. Hier had ik van tevoren voor getekend. Ik heb er nog niet echt van kunnen genieten, maar dat gaat nu gebeuren, denk ik. Het is een super Giro geweest. De achtste etappe, de eerste echt lastige rit, zal ik niet snel vergeten. Ik werd toen meteen derde. De dag van de Stelvio zal me ook lang bijblijven. De ploeg was de afgelopen drie weken fantastisch. Iedereen reed op of boven zijn niveau. Ik kon altijd op de mannen vertrouwen. De sfeer was bovendien geweldig. Het is echt belangrijk om een goed team om je heen te hebben.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl