Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema: 'Tijd proberen te winnen in eerste Tourweek'

Dinsdag 03 juni 2014

Elite men - Bauke Mollema werd vorig jaar zesde in de Tour de France. Op de komende Ronde van Frankrijk plakt hij geen directe ambities. Hij hoopt simpelweg op een optimaal resultaat. Wel ziet hij kansenom  in de eerste Tourweek om voordeel te behalen. Dat zegt hij in Cycling.be.

"Ik denk dat we een sterke ploeg hebben met ervaren coureurs voor de eerste Tourweek, met mannen als Sep Vanmarcke, Lars Boom, Maarten Wynants en Bram Tankink. Ik hoop dat ze me niet alleen vooraan kunnen houden, maar ook kunnen zorgen dat ik wat tijd kan winnen. Na een week Tour hoop ik te kunnen zeggen waar ik me op kan richten. Ik denk dat Chris Froome de grote favoriet is en Alberto Contador zijn grootste uitdager. Daarachter zal wellicht flink gestreden worden om de overige plekken in de top tien." De nuchtere Nederlander voelt zich alvast sterker dan vorig jaar en blikt met vertrouwen vooruit. "Ik ben niet zozeer beter gaan klimmen of tijdrijden, maar heb wel meer power op de beslissende momenten. Daardoor zullen die onderdelen waarschijnlijk ook beter gaan."

Cycling.be besteedt ook aandacht aan de Tour de Azerbaidjan van Lars van der Haar en Kenny van Hummel en blikt met Pim Ligthart, Lars Boom en Rudie Kemna vooruit op het NK in Ootmarsum.

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl