Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lammertink wint Parel van de Veluwe

Woensdag 04 juni 2014

Elite men - Maurits Lammertink heeft de 29e Parel van de Veluwe bij de mannen gewonnen. De renner van Team Piels rekende in de sprint af met zijn medevluchters Jim van den Berg (Koga) en Yoeri Havik (De Rijke). De drie waren samen met Lammertinks ploeggenoot Jasper Hamelink ontsnapt uit een kopgroep van twintig man.

Die beheerste de slotfase van de wedstrijd. Lang verdedigde de groep een voorsprong van anderhalve minuut, er werd volop gesprongen vanuit het peloton, maar niemand wist de vluchters te bereiken. In de beginfase werd de wedstrijd geneutraliseerd verreden omdat de ambulance uit koers was na een fiks aantal valpartijen. Hetzelfde gebeurde onlangs ook al in de Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen. In de finale kregen de renners met een fiks onweer af te rekenen. Lammertink: "Ik hield nog wel rekening met het stilleggen van de koers toen het zo te keer ging, maar dat gebeurde niet. Het was mijn allereerste Parel van de Veluwe die ik reed en dan win ik direct" aldus de voormalig prof van Vacansoleil-DCM. Hij reed samen met Jim van den Berg - de winnaar van 2013 - naar zijn ploeggenoot Jasper Hamelink en Yoeri Havik toe in de finale. "Toen we met vier waren en de anderen niet meer terug zouden komen, wilde ik op de sprint gokken. Helemaal gerust was ik niet, want Havik is snel. Maar ik wist hem toch te verslaan." De Twentse coureur kijkt uit naar de Ster ZLM Toer en het NK op de weg in Ootmarsum, maar deze zege vond hij ook niet te versmaden. "Winnen is winnen, dan wordt je naam toch ook weer genoemd, denk ik maar."

Dicht bij dubbel

Jim van den Berg won vorig jaar heel nipt in de sprint, nu was het verschil met Lammertink duidelijk. "Ik had eigenlijk betere benen dan vorig jaar, maar als je gaat sprinten met meerdere snelle mannen, dan is het altijd onzeker hoe het afloopt. Ik ben tevreden over mijn koers, denk ook niet dat ik fouten heb gemaakt. In het begin kon ik me wat sparen, we wilden ook wel sprinten met mijn ploeggenoot Wim Stroetinga achter de hand. Op het laatst kon Lammertink het juist wat rustiger aan doen, toen moest ik vol geven om bij de twee voorin te komen en wist hij Hamelink vooruit en nam hij niet over. Maar na zo'n zware koers is het gewoon voor iedereen afwachten hoe zo'n sprint verloopt, al kan ik wel goed tegen de omstandigheden." De prijs voor de strijdlust - de Fedor den Hertog Trofee - werd gewonnen door Coen Vermeltfoort (De Rijke).

Parel van de Veluwe

1. Maurits Lammertink (Piels) 182 km in 4.10.26, 2. Jim van den Berg (Koga), 3. Yoeri Havik (De Rijke), 4. Jasper Hamelink (Piels), 5. Roy Eefting (De Jonge Renner), 6. Coen Vermeltfoort (De Rijke), 7. Peter Schulting (Parkhotel), 8. Eddy van IJzendoorn (Volharding), 9. Elmar Reinders (Piels), 10. Robin Chaigneau (Koga)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl