Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bij Boels-Dolmans is Rio 2016 geen eindpunt

Vrijdag 06 juni 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team gaat zeker tot en met het olympische jaar van Rio 2016 door in de wielersport, maar general manager Erwin Janssen - directeur van de Dolmans Landscaping Group - wil volgend jaar al peilen bij de andere sponsors of men met hem verder wil kijken dan Rio.

Die uitspraken doet Janssen in het tijdschrift Feminin. "We willen het beste team van de wereld worden. Met 2016 als het aflopende seizoen van de contracten, maar een duidelijk eindpunt is dat niet. Als we tevreden zijn, zullen we ons wellicht volgend jaar al over de verdere toekomst buigen. Ik persoonlijk zou het heel jammer vinden om te stoppen op het moment dat we de top bereikt hebben,  maar de toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat.”

Doelstellingen helder

Tot die tijd zijn de sportieve doelstellingen helder. “ We willen mee draaien aan de top bij de wereldbekerwedstrijden. Deze wedstrijden hebben veel impact en we willen hierin mee doen om de prijzen. Dit jaar is dat al zeer goed gelukt met de twee wereldbekerzeges en podiumplaatsen in bijna alle WB-manches  tot nog toe. Ook in de meerdaagse etappekoersen willen we een prominente rol vervullen, net zoals we op de nationale kampioenschappen  graag voor de prijzen mee willen doen. Een zeer belangrijk doel is ook het wereldkampioenschap op de weg. Op het onderdeel ploegentijdrit willen we proberen de titel te behalen de komende jaren en ook de wereldtitel van Ellen van Dijk op de individuele tijdrit te verdedigen. Op de Olympische Spelen van Rio hopen we ons zowel in de wegwedstrijd als op de tijdrit in de strijd om de medailles te kunnen mengen met onze rensters.” 

Foto: © Sportfoto Ellen van Dijk won namens de ploeg de Ronde van Vlaanderen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl