Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman moet vorm door trekken naar Dauphiné

Vrijdag 06 juni 2014

Elite men - Wilco Kelderman - de nummer zeven van de Giro d'Italia - hoopt zijn sterke vorm door te trekken naar het Critérium du Dauphiné, waar hij opnieuw de klassementstroef is van Team Belkin. Verder zet de ploeg - met onder andere Lars Boom - in op dagsuccessen.

“De Giro was voor Wilco een hoofddoel, hopelijk kan hij er in de Dauphiné opnieuw staan”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Het gaat fysiek en mentaal een lastige job worden, maar we zullen hem als ploeg zo goed mogelijk begeleiden en steunen.” Het Critérium du Dauphiné begint zondag met een tien kilometerlange tijdrit. Een dag later volgt meteen een pittige rit met aankomst bergop. “Het klassement zal na twee dagen zo’n beetje staan”, verwacht Zeeman. “En dus zijn er in de dagen daarna volop kansen voor aanvallers. Er is denk ik maar één etappe die geschikt is voor sprinters. De overige dagen zijn lastig. We zien kansen voor ontsnappingen en daar hebben we ook aan gedacht bij het samenstellen van onze ploeg. Als je het goed wil doen, moet je het met de hele ploeg doen. We zullen zeker niet het enige team zijn dat wil aanvallen. Het gaat een echt gevecht worden.” 

Boom wil pieken

Zeeman verwacht veel van Lars Boom. De Nederlander heeft zelf ook de ambitie om goed voor de dag te komen in het Critérium du Dauphiné. “Ik heb een zware trainingsperiode achter de rug. Ik ben na de Tour of California naar Portugal geweest met mijn familie. Daar hebben zij vakantie gevierd en ik getraind. Ik ben na California alleen maar beter geworden en hopelijk komt dat er in de Dauphiné uit. Ik wil me laten zien, aanvallen en hopelijk een keer sprinten met een klein groepje."

Buiten Kelderman en Boom komen de volgende renners namens Belkin in actie: Jack Bobridge,  Jonathan Hivert, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Lars Petter Nordhaug en Bram Tankink

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl