Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos wint Ronde van Zeeland Seaports

Zaterdag 07 juni 2014

Elite men - Theo Bos is winnaar geworden van de Ronde van Zeeland Seaports. De renner van Belkin versloeg Ramon Sinkeldam in de sprint en nam zo sportieve revanche voor de verloren sprint in Rotterdam in de World Ports Classic, waar Sinkeldam verrassend de sprint won.

Michael van Stayen werd derde. Johim Ariesen van Metec) mengde zich als continentale renner ook in het sprintgeweld en werd zevende. “Het was flink aanpoten in het begin van de wedstrijd. Het regende demarrages”, aldus een tevreden Theo Bos. “Maar toen uiteindelijk die vluchters wegreden, zijn wij met de ploeg op kop gaan rijden. We reden hard maar zonder echt hoge pieken en als je dat gedurende 170 kilometer moet doen, is dat best vermoeiend.”

 Team Belkin kreeg in de finale hulp van de ploegen van twee andere snelle sprinters, namelijk van Kenny van Hummel (Androni Giocattoli) en Ramon Sinkeldam (Team Giant-Shimano). 

Ideale positie


“Giant-Shimano probeerde er in de laatste kilometer overheen te komen. Dat plan hadden we al doorzien en ik sprong gelijk in het wiel van Sinkeldam op aangeven van Graeme Brown”, vervolgt Bos. “Ik weet niet meer wie de sprint aantrok, maar de Giant-Shimano renner viel stil waardoor ik in een ideale positie kwam. Sinkeldam moest toen te vroeg aangaan waardoor ik er gemakkelijk overheen kon komen."

 

Foto: © Roland Godschalk

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl