Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman derde bij aankomst bergop Dauhpiné

Maandag 09 juni 2014

Elite men - Wilco Kelderman liet zich vandaag opnieuw opmerken bij de besten in het Criterium du Dauhpine. Met een aankomst bergop hoefde de renner van Team Belkin alleen ritwinnaar Chris Froome en nummer twee Alberto Contador voor te laten gaan.

In het klassement is Kelderman nu ook derde en wel op 21 seconden van gele truidrager Chris Froome Wel mocht hij de witte jongerentrui aan trekken. Kelderman, de nummer zeven van de afgelopen Giro d’Italia, viel op de slotklim diverse malen aan, maar kreeg nimmer ruimte van de toppers. Toen die zelf ook versnelden, betaalde de Nederlander hen met gelijke munt terug. Tot de laatste driehonderd meter bleef een kopgroep van zes bijeen. De eindsprint van Froome en Contador bleek alles en iedereen te machtig, alhoewel Kelderman nog enigszins in het spoor wist te blijven en uiteindelijk netjes derde werd. 

Verrassing

“Dit was toch wel een verrassing voor me, om te merken dat ik nog zo goed ben. Het ging heerlijk. Het is super mooi om tussen deze toppers te rijden. Geweldig gewoon, al kon ik er tijdens de etappe niet echt van genieten. Het was volop koers. Froome en Contador gingen als eersten aan, maar keken vervolgens steeds naar elkaar, waardoor wij weer konden aansluiten. Het viel toen een beetje stil. In de hoop dat ze naar elkaar zouden blijven kijken, ben ik toen gaan aanvallen. Helaas kreeg ik geen ruimte. De verschillen in het klassement waren daar nog te klein voor.”  In het algemeen klassement bezet Kelderman nu de derde plaats. Het verschil met gele truidrager Froome is 21 seconden. De Nederlander gaat dankzij zijn derde plaats aan de leiding in het jongerenklassement en start de derde etappe van morgen daarom in het wit. 

Mee naar huis

“Ik hoop die trui mee naar huis te nemen”, aldus Kelderman. “Het zou ook heel mooi zijn om de derde plaats in het algemeen klassement vast te houden. Ik doe nu slechts onder voor twee wereldtoppers. Het gaat echter lastig worden. Het slotweekend wordt zwaar en tussendoor krijgen we ook nog een paar vervelende ritjes. Bovendien zullen renners als Vincenzo Nibali, mannen die zich voorbereiden op de Tour, in de loop van de week nog verbeteren.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl