Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tour komt te vroeg voor Robert Gesink

Dinsdag 10 juni 2014

Elite men - Robert Gesink zal dit jaar niet aan de Tour de France deelnemen. Na een periode op hoogte in Sierra Nevada is in goed overleg met het management van de ploeg besloten dat de Tour de France dit jaar te vroeg komt.

De Belkin-renner maakte op 15 april bekend dat hij sinds een aantal jaren hartritmestoornissen heeft tijdens zware inspanningen. Na een uitgebreid cardiologisch onderzoek werd op 6 mei de oorzaak gevonden en direct behandeld. Kort na de behandeling kon Gesink de training hervatten.  „Ik was erg blij dat de onzekere periode achter de rug was. Ik heb vol vertrouwen aan mijn herstel gewerkt. De deur naar de Tour de France stond op een kier, maar de realiteit is dat de periode voor en na de operatie erg zwaar zijn geweest. Het zou onverstandig zijn om geforceerd voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Bij de Tour de France moet je in topvorm aan de start staan en daar heb ik op dit moment onvoldoende vertrouwen in."

Ster ZLM Toer

Natuurlijk baal ik daarvan, maar ik ben ook opgelucht dat deze onzekere periode achter de rug is en ik mij volledig kan richten op de tweede helft van het seizoen. Ik rijd eind van de maand de Ster ZLM Toer, mijn eerste koers na de operatie. Daarna het NK, de Ronde van Polen en de Vuelta a España", vertelt Robert Gesink.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl