Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligthart derde in vierde etappe Dauphiné

Woensdag 11 juni 2014

Elite men - Pim Ligthart is vandaag derde geworden in de vierde etappe van het Criterium du Dauphiné. De renner van Lotto-Belisol maakte deel uit van een kopgroep van dertien en zag de Rus Trofimov op de slotklim weg rijden om naar de zege te soleren.

De klassementsmannen lieten de groep begaan, voor Maxime Bouet betekende dit dat hij de top van het klassement binnen drong. De Fransman staat nu zevende. Wilco Kelderman behoudt daarmee zijn derde stek in de eindrangschikking en zijn jongerentrui.

Ligthart keek tevreden terug op zijn dag in de aanval."Tot Col de Manse hadden we een goede samenwerking. Onze voorsprong bleef lang rond de vier minuten hangen. Je weet op dat moment niet of de mannen in het peloton echt gaan koersen. Aan de voet hadden we nog zo'n twee minuten, onze kansen waren fiftyfifty. Uiteindelijk zijn de favorieten blijven zitten. Tijdens de beklimming van de Col de Manse zat ik tegen mijn limiet, terwijl er om beurten gedemarreerd werd. Ik kon net aanklampen. In de afdaling verloor ik wat terrein, maar kon toch opnieuw aansluiten en naar de derde plaats sprinten. Uiteraard wil je winnen als je deel uitmaakt van een ontsnapping die voorop blijft tot de meet, maar vandaag was dit wellicht het hoogst haalbare. De sterkste heeft zeker gewonnen. Het doel deze week is dat Jurgen Van den Broeck standhoudt in het klassement. Als ik de opdracht krijg om mee trachten te zitten in een vlucht zal ik daar mijn best voor doen."

 Altijd goed richting NK


"Ik stapte af in de derde etappe van de Ronde van Turkije, het was op na het voorjaar. Toen heb ik de fiets enkele dagen aan de kant gezet en mijn hoofd even leeggemaakt. Nadien ben ik op stage getrokken naar Mallorca. In de Ronde van België trad ik opnieuw in competitie. Daar merkte ik meteen dat ik elke dag vooruitgang boekte. In de lastige slotrit heb ik bijvoorbeeld goed kunnen werken in dienst van Kris Boeckmans en Greg Henderson, die mikten op de sprint. Hier in de Dauphiné merk ik ook dat het elke dag beter gaat; mijn vormpeil is goed. Ik ben altijd goed in de periode van het Nederlands Kampioenschap. Het feit dat die wedstrijd plaatsvindt in Ootmarsum, waar ik de titel pakte in 2011, is extra goed voor het moreel."

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl