Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra drie jaar langer bij OmegaPharma-QuickStep

Donderdag 12 juni 2014

Elite men - Niki Terpstra blijft ook de komende drie seizoenen bij de OmegaPharma-QuickStep-formatie van manager Patrick Lefevere. De Noord-Hollander rijdt sinds 2011 bij zijn huidige werkgever. Dit jaar won hij Parijs-Roubaix.

"Ik ben blij met deze contractverlenging. Ik hoop dat ik mijn progressie kan voortzetten binnen de prima omkadering van deze ploeg. Vier jaar geleden koos ik voor het team om te groeien als renner, voornamelijk in de voorjaarsklassiekers. In dit team heb ik de beste mogelijkheden dat doel te berreiken."

Uitblinker in voorjaar

Voormalig Nederlands kampioen Terpstra was dit jaar zonder twijfel dé Nederlandse uitblinker in de vlakke voorjaarsklassiekers. Zo won de Noord-Hollander Dwars door Vlaanderen, was hij tweede in de E3 Prijs Harelbeke en zesde in de Ronde van Vlaanderen. Een sterke reeks die hij bekroonde met zijn succesvolle solo van zondag naar de wielerpiste van Roubaix. In de eerste maanden van het seizoen had hij zich ook al tot rit- en eindwinnaar van de Tour of Qatar laten kronen. Met zijn aanvallende stijl van rijden veroverde Terpstra al eerder de harten van de wielerfans. Zo won hij in 2012 in het Limburgse Kerkrade in de stromende regen de Nederlandse titel na een lange solo, waarmee hij al voor de tweede keer de veel omvangrijkere blokken van de Nederlandse WorldTour-teams te sterk af was op het NK op de weg voor profs.

Manager Patrick Lefevere van de Belgische formatie. "We hebben zijn contract voor drie jaar verlengd omdat we vertrouwen in  Niki Terpstra hebben en denken dat hij zich nog verder ontwikkelen kan als renner. Het is een sterke jongeren, maar ook een intelligente coureur. Hij heeft een goede verstandhouding met zijn ploeggenoten en één van de renners op wie we onze klassiekertoekomst kunnen bouwen." 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl