Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dauphiné: Kelderman trekt ten aanval in nerveuze etappe

Donderdag 12 juni 2014

Elite men - Wilco Kelderman heeft zijn derde plaats in het algemeen klassement vast weten te houden in een nerveuze vijfde etappe en met een tweede plaats zijn marge op leider Froome en Contador iets weten uit te bouwen.

Eerst trok Alberto Contador - de tweede in de stand - ten aanval. De inspanningen van Team Sky in de achtervolging zorgden ervoor dat de Spanjaard weer ingerekend werd, maar ook dat de achtervolgende groep flink uitgedund werd. Later viel Adam Yates (Orica-GreenEdge) de witte trui van Wilco Kelderman aan in de slotkilometers, maar die aanval werd door de Barnevelder van Belkin eenvoudig gepareerd. De twee reden vervolgens samen voor de groep favorieten uit en behielden een kleine marge op de streep. Bovendien veroverde Kelderman dankzij zijn tweede plaats bonusseconden. In het klassement is Kelderman nu derde op twaalf seconden van Froome in dezelfde tijd als Contador. Simon Spilak bezorgde Team Katusha ondertussen de tweede ritzege op rij.

Kelderman ambitieus

"Dit is uiteindelijk een geweldige dag, maar het was tijdens de rit soms erg moeilijk. Toen Sky ging jagen op Contador was het erg zwaar om te blijven volgen. Maar toen Yates demarreerde, ben ik desondanks naar hem toe gereden en konden we een voordeel houden. Dit betekent dat het mogelijk is om Contador en Froome aan te vallen, zodra zich een geschikte situatie voordoet. Ik weet niet of het weer zal gebeuren tegen het einde van de week. Maar als het me lukt om mijn positie te behouden, zou dat erg leuk zijn! Indien ik vóór de Dauphine te horen kreeg dat ik nu tweede zou staan in dezelfde tijd als Contador, zou ik daar direct voor hebben getekend."

Froome: 'Jagen op Kelderman'

Chris Froome erkende dat het geen gemakkelijke dag was geworden voor zijn team Sky om zijn leiderstrui te behouden. "In de finale moesten we ook jagen op Kelderman, omdat iedereen een rivaal kan zijn. Dit weekend zal er nog een flinke strijd in de bergen wachten. "

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl