Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ferrand Prevot rondt Rabo-Liv-show af in Bira

Donderdag 12 juni 2014

Women - De eerste etappe van de Emakumeen Bira is uitgelopen op een show van Rabo-Liv. In de slotfase van deze geaccidenteerde rit reed het trio Marianne Vos, Anna van der Breggen en Pauline Ferrand Prevot weg. De Française kwam van dit trio als winnares over de streep.

De drie reden weg uit een selectief gezelschap en wisten al snel een niet te overbruggen kloof te slaan als goed samenwerkende ploeggenoten. Van der Breggen werd tweede, Vos derde. Lizzie Armitstead was op plek vier de vreemde eend in de bijt namens Boels-Dolmans. Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv) was de vierde van haar ploeg in de top 5: vijfde. Van der Breggen - aanvankelijke als winnares gegeven - ontving de strijd van de prijslust en de bergtrui na afloop. De wedstrijd duurt nog tot en met zondag.

'Verwacht nog tegenstand'

Ploegleider Koos Moerenhout was uiteraard onder de indruk van de demonstratie van zijn rensters, maar gaat ervan uit dat de concurrentie dit niet op zich laat zitten. "We krijgen nog een paar lastige dagen. Vooral de laatste etappe is erg zwaar. We hebben vandaag bewezen, dat we hieruit veruit de beste ploeg hebben. Voor die status hoeven we ons echt niet te verbergen. Natuurlijk gaan we de trui verdedigen, maar ik verwacht de komende dagen echt nog wel tegenstand van de andere toppers. Daar is dit natuurlijk ook hard aangekomen. Het is een natuurlijke reactie, dat je je wilt revancheren." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl