Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint tweede etappe Emakumeen Bira

Vrijdag 13 juni 2014

Women - Marianne Vos heeft de tweede etappe van de Emakumeen Bira op haar naam gebracht. De wereldkampioene van Rabo-Liv - gisteren derde - reed in de slotkilometers van deze etappe weg en wist buiten schot van haar achtervolgers te blijven.

De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Lizzie Armitstead van Boels-Dolmans, Emma Johansson van Orica-AIS eindigde als derde. Vos won dinsdag ook al Durango-Durango, een eendagswedstrijd. Gisteren won haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand Prevot nipt voor Anna van der Breggen en Vos zelf. De Brabantse is nu ook de nieuwe leider in deze vierdaagse Baskische etappekoers. Loes Gunnewijk (Orica-AIS) was vandaag lange tijd in de aanval.

'Totaal andere Marianne Vos'

Ploegleider Koos Moerenhout van Rabo-Liv: “We hadden afgesproken, dat de meiden in de finale onder elkaar zouden uitmaken wat er nog moest gebeuren. Marianne was vooraf niet specifiek aangewezen voor een grote aanval. Maar het is natuurlijk niet verrassend, dat zij het doet. Vorig jaar begon in deze ronde voor haar een moeilijke periode, maar dit is een totaal andere Marianne Vos dan vorig jaar. Ook in de volgwagen kun je niets anders dan genieten van deze demonstratie en van de hele ploeg, want we doen het ook collectief ongelooflijk goed.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl