Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra wint bergrit in Dauphiné

Zaterdag 14 juni 2014

Elite men - Lieuwe Westra heeft een dag na zijn tweede plaats in het Criterium du Dauphiné toch nog een ritzege weten te behalen. De Fries uit de Astana-formatie wist in de slotkilometer in extremis nog zijn voormalige medevluchters van Katusha - Elin en Trofimov - voorbij te steken en zo de rit te winnen.

Achter de vluchters werd Alberto Contador vierde, waarmee hij de leiderstrui over nam van Chris Froome. De Spanjaard ging in de slotkilometers solo in de aanval. Wilco Kelderman werd twaalfde en moest in het klassement één plek terug doen, hij staat nu vierde. Wel blijft de Barnevelder van Belkin in het bezit van de jongerentrui.

Westra: 'Eerste plaats telt'

Lieuwe Westra was na zijn plek in de kopgroep op vrijdag opnieuw mee gesprongen al vroeg in deze bergrit. Uiteindelijk vond hij in een kopgroep van veertien ook Lars Boom van Belkin nog terug. Uit deze groep sprong eerst Trofimov weg om vervolgens te wachten op zijn ploeggenoot Silin. Gezamenlijk leken zij op weg naar de winst, maar Lieuwe Westra bereikte de twee Katusha's en kwam er in de laatste tweehonder meter nog langs. Om vervolgens net na de streep helemaal leeg gereden ter aarde te storten. "Die tweede plaats van gisteren was simpelweg niet genoeg, alleen de eerste plek telt. Op vijfhonderd meter voor het einde wist ik nog een keer alles eruit te persen en dat was genoeg voor winst."

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl