Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders openen sterk in Zwitserland

Zaterdag 14 juni 2014

Elite men - De Nederlanders zijn sterk begonnen in de door Tony Martin gewonnen openingstijdrit in de Tour de Suisse. Tom Dumoulin bleek in de 9,4 kilometer lange rit tegen de klok rond Bellinzona zes tellen langzamer. Ook Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter eindigden in de top.

Mollema werd op 22 tellen zevende, Slagter had een seconde meer nodig om achtste te worden. Dumoulin vond het een uitdagende rit tegen de klok. "Het was technisch best uitdagend. Het startte met een vlak stuk en enkele technische bochten om vervolgens een klim voorgeschoteld te krijgen. Daarop moest je maximaal gaan om geen tijd te verliezen. Daarna volgde een technische afdaling, waar je opnieuw je limiet moest opzoeken. Maar ik vond het leuk om te doen. Tweede worden bezorgt me gemengde gevoelens, ik begin tweede plaatsen alweer aardig zat te worden. Aan de andere kant ben ik tevreden met het resultaat en weet ik dat ik in de strijd met andere tijdritspecialisten mijn leeftijd in mijn voordeel heb."  

Mollema voelde zich goed

Ook Mollema was content. “Het ging best goed, ik zit er goed bij. Het was een bijzondere tijdrit, een technische met een flink aantal haarspeldbochten. Ik heb zelfs een fietswissel gedaan. Ik houd daar echter wel van. Ik kom net van een hoogtestage en het is altijd even kijken hoe je lichaam dat verteert, maar ik voelde me de afgelopen dagen goed en dat was vandaag onderweg ook wel het geval.”

Foto: © Giant-Shimano/Vos

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl