Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman vierde en beste jongere in Dauphiné

Zondag 15 juni 2014

Elite men - Wilco Kelderman sloot het Criterium du Dauphiné af met een solide optreden in de geaccidenteerde slotetappe. De renner van Belkin behield zijn vierde plaats en de jongerentrui in een etappe waarin het klassement nog volledig op zijn kop ging. Andrew Talansky kwam als eindwinnaar van deze ronde uit de bus. 

Talansky ontsnapte met onder andere Jurgen Vandenbroeck - die derde werd in het eindklassement - en wist tot het einde toe stand te houden. Alberto Contador ging in de tegenaanval zonder Chris Froome - die in deze etappe uit de top van het klassement weg viel - maar kwam te laat om de mannen voorin nog te bedreigen. Kelderman was al voor Contador in de tegenaanval gegaan, samen met Vincenzo Nibali, die uiteindelijk nog terug viel. De renner van Belkin kwam te laat om de mannen voorin nog bij te halen en moest daardoor Vandenbroeck voor laten gaan in de rangschikking, maar behield de vierde plaats omdat Chris Froome - aanvankelijk tweede - weg viel. In de rit werd de Barnevelder zevende.

 

'Bleef net hangen'

“Er werd vandaag al vroeg in de etappe aangevallen door Nieve, Talanksy, Van den Broeck en een aantal anderen”, aldus Kelderman. “Net na de eerste klim. Ik had mee kunnen springen, maar ik keek naar Contador en die wachtte. Op de voorlaatste klim bleven Froome en Contador naar elkaar kijken en trok ik met Nibali en Fuglsang ten aanval. Ik bleef vervolgens een hele tijd op twintig seconden van de koplopers hangen. Daar baal ik van, want anders had ik misschien nog voor Van den Broeck kunnen eindigen en derde kunnen worden in het klassement. Ik heb in ieder geval wel de witte trui gewonnen. Daar ben ik heel blij mee.”

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl