Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Schueren: ‘Collectief super, alleen veel pech’

Maandag 01 april 2013

Elite men - Hilaire Van der Schueren was na afloop van de Ronde van Vlaanderen tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘We zaten bijna allemaal van voren, alleen hadden we pech op de verkeerde momenten’, aldus de ploegleider van Vacansoleil-DCM.

“We hebben een heel sterke koers gereden”, aldus Van der Schueren. “Echt alle acht onze renners waren fantastisch. Alleen steeds werden we teruggeworpen door materiaalpech op ongelukkige momenten. Flecha op de Paterberg, een slechter moment kan niet. Lindeman had problemen met zijn schakelsysteem, daarna reed hij lek en daarna reed er nog iemand van achteren op hem in. Dan wordt het heel moeilijk om nog een mooie uitslag neer te zetten.”

Leukemans
Björn Leukemans was uiteindelijk de beste renner van de ploeg op de achttiende plaats. Hij zat net als Flecha in de groep die sprintte om de vierde plaats. “Leukemans had misschien nog wat kunnen doen in de finale, maar hij mist nog net een beetje het vertrouwen om het initiatief te nemen. Maar ik ben wel blij dat Leukemans vandaag heeft laten zien nog altijd Leukemans te zijn. Hij kan het nog.”

Parijs-Roubaix
Van der Schueren kijkt met vertrouwen uit naar Parijs-Roubaix van volgende week. “Dat wordt opnieuw een uitputtingsslag. We moeten gewoon weer proberen om met zo veel mogelijk mannen in de finale te komen. Dan kun je wat proberen, zoals we vandaag nog deden met Mirko Selvaggi.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl