Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin stopt sponsoring na dit seizoen

Dinsdag 17 juni 2014

Elite men - Team Belkin stopt de sponsoring van de gelijknamige WorldTour-wielerploeg na afloop van dit seizoen. Dit laat manager Richard Plugge weten in een persbericht. Slecht nieuws voor het Nederlandse wielrennen, aangezien de toekomst van Giant-Shimano ook nog niet is bevestigd.

Fietsenmerk Giant weet nog niet of men het hoofdsponsorschap blijft dragen. Belkin kwam vlak voor de Tour de France van 2013 als hoofdsponsor op de shirts te staan van Blanco Pro Cycling, de naam die de ploeg van Plugge had aangenomen nadat Rabobank zich terug had getrokken.

Teleurgesteld

“Wij zijn erg teleurgesteld dat deze prille samenwerking niet verder reikt. Onder het motto #ridethefuture hebben wij het afgelopen jaar veel goodwill gekweekt in een wereld die nog altijd met argusogen bekeken wordt. Onze innovatieve werkwijze en vooruitstrevende TEAM-filosofie heeft de sport weer gebracht waar hij thuis hoort, bij de fans en stakeholders. De mooie prestaties, onze strijdwijze, transparantie en toegankelijkheid zijn niet onopgemerkt gebleven bij het publiek en bedrijfsleven. We gaan de komende periode met veel vertrouwen tegemoet en verwachten vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben. Wij zijn een Nederlands team met een internationale uitstraling en World Tour status, daarom reken ik op een goede afloop. We waren al in gesprek met subsponsors en er zijn zelfs commerciële mogelijkheden voor de komende Tour de France", reageert algemeen directeur Richard Plugge.

Reactie Belkin

Hoofdsponsor Belkin zegt dat de doelen van naamsbekendheid met name in Europe gehaald zijn. Nu wil het zich meer richten op de mondiale exposure voor de merken Belkin, WeMo en Linksys. "We bedanken de wielerwereld voor hun warme welkom en de steun voor het merk Belkin. We zullen altijd respect houden voor het team en gaan helpen om te zoeken naar een nieuwe sponsor in de rest van dit seizoen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl