Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster ZLM: Gilbert houdt Van Baarle en Timmer van winst

Woensdag 18 juni 2014

Elite men - Philippe Gilbert heeft de proloog van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg uit de BMC-formatie hield Dylan van Baarle (tweede) en Albert Timmer (derde) net van de winst in de 7,2 kilometer lange openingstijdrit rond Bladel.

De 8.38 van Timmer stond lang op één tot Philippe Gilbert de tijd verbeterde. Van Baarle wist zich nog tussen de twee te wringen, maar de tweevoudig eindwinnaar bleek de snelste tijd op de klokken te hebben gebracht met 8.37. "Mijn doel is om hier voor de derde keer de eindzege te behalen en ik heb hier ooit gewonnen met een seconde verschil en ook eens met drie tellen, dus ik weet dat elke seconde telt in deze ronde. Dan kun je maar beter zo beginnen met voorsprong op de rest." Gilbert koos er bewust voor om in het middendeel te starten. "De wind neemt normaal gesproken steeds meer toe, dus daar verwachtte ik wat voordeel op de later gestarten. Maar het blijft heel mooi dat het gelukt is, want ik won nog nooit een proloog in mijn loopbaan voor ik deze zege behaalde."

Van Baarle tevreden

Dylan van Baarle was niet teleurgesteld over het missen van de overwinning, maar was wel tevreden met zijn vorm. "Nadat ik uit de Giro d'Italia terug ben gekomen, waar ik eerder af stapte, was dit mijn eerste doel. Achteraf heb ik misschien iets laten liggen in de bochten, want die ging ik als een nieuweling in. Waarschijnlijk het gevolg van een val in de Giro d'Italia in een bocht, dat heeft me zelfvertrouwen gekost. Maar achteraf maak je altijd wel een fout. Ik ben tevreden, dit bewijst dat mijn benen goed zijn. Richting het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Zaltbommel - waar ik een outsider voor het podium hoop te zijn - is dit een mooie opsteker."

Timmer tevreden

Albert Timmer - gewend om een dienende rol op zich te nemen - ging al met ambitie van start maar had niet kunnen denken zo dicht bij de zege te komen. "Ik had vooraf gezien dat het rondje me zou kunnen liggen, het was zelfs nog iets minder bochtig dan op papier stond en ik ben er gewoon volle bak voor gegaan. Dat doe je niet altijd, maar nu rook ik een kans op een mooie klassering. De komende dagen weet ik wat mijn rol is in de ploeg, dan rijden we voor Marcel Kittel. Ik heb hier nooit op de winst gerekend. Ik constateer dat ik goed ben en een prima tijdrit heb gereden. Dan ben ik tevreden."

Foto: © Sportfoto Dylan van Baarle Foto: © Sportfoto/Studio Knapen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl