Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tjallingii: ‘Goede generale voor Parijs-Roubaix’

Maandag 01 april 2013

Elite men - Maarten Tjallingii kan terugkijken op een sterke Ronde van Vlaanderen. De renner van Blanco, die lange tijd vooruit reed, voelt dat zijn vorm steeds beter wordt. ‘Ik sta er zondag in Parijs-Roubaix.’

“Dit was een goede generale repetitie voor Parijs-Roubaix”, aldus Tjallingii na afloop van Vlaanderens Mooiste. “Ik voelde afgelopen week al dat het steeds beter ging. Woensdag tijdens de verkenning kon ik goed meegaan met de jongens, ik kon diep gaan op de kasseien. Vandaag zit ik mee in de kopgroep. Ik hoopte dat we vooruit konden blijven tot na de laatste keer Kwaremont, maar dat zat er helaas niet in. Maar het gevoel is goed. Parijs-Roubaix is mijn hoofddoel dit voorjaar. Ik ben al sinds december met die koers bezig.”

Cancellara
Ook Tjallingii weet dat het heel moeilijk wordt om zondag af te rekenen met iemand als Fabian Cancellara. “Ik moet zorgen dat ik al iets eerder weg ben. Je moet niet wachten tot Cancellara gaat. Ik denk dat iedereen tegen hem gaat rijden, dat is misschien wel de enige manier om hem te kloppen. Twee jaar geleden, toen ik derde werd, was dat ook het geval.”

Goed gevoel
De derde plaats in Parijs-Roubaix is een absoluut hoogtepunt in de carriere van Tjallingii. Kan hij dat huzarenstukje nog een keer herhalen? “In 2011 reed ik slecht in Vlaanderen, maar voelde ik me de dagen daarna heel sterk worden. Ik wist dat ik goed aan de start zou staan van Parijs-Roubaix. Dus ik hoop de komende week dit goede gevoel vast te houden. Dan sta ik er zondag .”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl